Hoe maak je bureau's schoon?

Een bureau schoonmaken klinkt vrij simpel. Het hoeft ook niet moeilijk te zijn maar toch bespreken we het om het op een perfecte manier schoon te maken. We hebben een blauw microvezel doekje nodig een emmer.

Emmer en blauwe microvezel doekje

Vul de emmer tot een stukje onder de rand. Vul de emmer niet met een klein beetje water, het water is dan te snel vies.

Je gebruikt geen schoonmaakmiddel want het microvezel doekje neemt het vuil op. Als je schoonmaakmiddel gebruikt zit je doekje al vol met schoonmaakmiddel en meent het geen vuil meer op.

Maak je microvezel doekje nat en wring het doekje zo droog mogelijk. Het doekje mag niet te nat zijn anders krijg je strepen en druppels op het bureau.

Leg je microvezel doekje op het bureau en vouw het 2x zodat het doekje een kleinere vierkant vormt en makkelijker in je hand past. Dus gebruik je doekje niet als een prop in je hand.

Als je het doekje gebruik kan je alle gedeelten gebruiken. Je vouwt het doekje dus telkens wanneer je het doekje hebt gebruikt. Op deze manier heb je 8 kanten van het doekje die je kan gebruiken.

Het bureau schoonmaken

De vraag is altijd, wat zijn de regels die zijn gemaakt met de klant? Moet je alles laten liggen en eromheen schoonmaken? Of mag je dingen optillen en aan de kant schuiven om het bureau schoon te maken?

Clean desk policy

Als er een clean desk policy geld dan moet degene die aan het bureau werkt het bureau zelf zo leeg mogelijk maken. Is het bureau niet leeg dan wordt het bureau niet schoongemaakt.

Als er geen clean desk policy geld dan moet je weten of je spullen mag oppakken en verplaatsen. Als je dat niet mag is het simpel, maak alle oppervlakken schoon waar je bij kan.

Als je spullen mag verplaatsen dan maak je heel het bureau schoon. Til het toetsenbord op, de telefoon, schuif spullen opzij en zorg dat koffie vlekken die ergens verborgen zijn weg zijn.

Wat weleens vergeten wordt

Wat weleens vergeten wordt zijn de computer monitoren aan de bovenkant en het voetstuk. Vaak aan de achterkant ligt weleens stof. Denk ook aan de onderkasten. Daar ligt ook vaak vergeten stof. Haal ook eens een onderkastjes onder het bureau vandaan om te stofzuigen. Vergeet ook de bureaustoelen niet. Soms worden ze ook stoffig.